Een rijke historie op het gebied van de landbouw.

Over ons

De Vries Mechanisatie BV

Na jarenlange samenwerking met zijn vader Jans de Vries en broer Ab, specialisten met de dorsmachine, besloot Lute de Vries zelf met een loonbedrijf te beginnen.

In 1955 startte hij hiermee aan de Molenstraat in Beilen. Met een paar medewerkers verrichtte hij loonwerkzaamheden voor de boeren rondom het dorp Beilen, zoals ploegen, zaaien, aardappels poten en rooien, dorsen en later ook hooipersen.

Toen de mechanisatie zijn intrede deed in de landbouw, aarzelde Lute de Vries niet; hij schafte een moderne tractor en gespecialiseerde machines aan. De boeren in de buurt die klant waren in het loonbedrijf, zagen het gemak van de tractoren en moderne machines. Zij gingen zelf ook over tot aanschaf. Door de jaren heen nam de vraag naar reparatie en onderhoud toe. Zo is het mechanisatiebedrijf ontstaan.  

In 1971 verhuisde het bedrijf van de Molenstraat naar Lieving, waar het tot op de dag van vandaag nog steeds gehuisvest is.

Tevens is de zaak uitgebreid met een Tuin & Park afdeling, waarin we vele soorten en merken tuin- en parkmachines aanbieden. U vindt er tevens een ruim assortiment aan gereedschappen, werkkleding, schoeisel, speelgoed e.d. op voorraad. De Vries Mechanisatie BV heeft als één van de weinigen een eigen reparatieafdeling voor tuin- en parkmachines.

Sinds 1982 is De Vries Mechanisatie BV dealer van CLAAS oogstmachines en persen. In 2004 zijn de John Deere-tractoren verruild voor de CLAAS-tractoren. Sindsdien hebben wij het complete CLAAS-assortiment in ons pakket. 

Sinds 1 januari 2014 heeft De Vries Mechanisatie BV haar loonbedrijf afgestoten. Het bedrijf gaat zich vanaf nu volledig richten op de verkoop van landbouw- en tuin&parkmachines aan zowel agrariers, loonbedrijven, overheden en particulieren.

Door de jaren heen is het bedrijf De Vries Mechanisatie BV enorm gegroeid. Anno 2014, werken er zo’n 27 medewerkers verdeeld over het mechanisatiebedrijf en de Tuin & Park afdeling. Door voortdurend te investeren in personeel, vakmanschap en moderne techniek is een bedrijf ontstaan dat goed bekend staat in de agrarische wereld.

Bekijk hier de nieuwe brochure van De Vries Mechanisatie BV: