Winteronderhoud van uw grasmachine

Winternazicht grasmaaier

Hoe bewaart u uw grasmaaier het eigenlijk in de winter? Voor de opslag tijdens de wintermaanden zijn er een paar punten waar u op moet letten zodat de machine in de lente weer meteen startklaar is.

Geen brandstof
De benzinetank moet voor de winterpauze leeg zijn omdat overblijvende brandstof tijdens de winter zijn ontstekingskracht verliest. Laat men de brandstof toch in de tank, dan kan dit problemen geven bij het starten in de lente. Indien er nog brandstof overblijft na de laatste maaibeurt dan is het aangeraden om de grasmaaier net zo lang te laten draaien tot de motor stilvalt.

Oliepijl checken
Het olievulpeil moet ook voor de winterpauze in orde zijn. Bij de minste twijfel of bij vragen kunt u uiteraard terecht bij één van onze medewerkers. Bovendien is het belangrijk de gebruiksaanwijzing te volgen en de aanbevolen olie volgens fabrieksvoorschriften te gebruiken.

Grasmaaier reinigen
Na de laatste maaibeurt moet de machine zeer grondig gereinigd worden. Grasresten die in de behuizing kleven kunnen met een houten of kunststofspatel verwijderd worden. Eventueel kan hierbij ook en tuinslang gebruikt worden. Bovendien zijn grasresten tussen de koelvinnen en in de buurt van de uitlaat niet goed, zo is er namelijk kans op brandgevaar.

Voorzichtig:
Te sterke waterstralen mogen niet op de lagers, dichtingen of motordelen gericht worden, anders kan de machine beschadigd worden. Indien men de onderzijde van de behuizing wil reinigen moet de maaier naar achteren gekanteld worden zodat de bougie naar boven wijst. Kantelt men de machine op zijn zij, dan kan olie in de luchtfilter of uitlaat lopen en bestaat er gevaar voor grote schade.

Laatste check
Het maaimes moet voor het eerste gebruik in het voorjaar intact zijn. Zijn scheuren of kerven zichtbaar, dan dient het onmiddellijk door een specialist vervangen te worden. Het is aangeraden de messen te demonteren en te laten slijpen en uitbalanceren door een vakman. Met één slijpbeurt kunt u ongeveer 25 uur maaien. Scherpe messen geven een mooi maairesultaat.

Opslag van de grasmaaier
Als alle onderhoudswerkzaamheden zijn uitgevoerd dient de grasmaaier goed afgedekt en in een stofvrije droge ruimte geplaatst te worden.

Let wel op: een accugrasmaaier moet volledig vorstvrij opgeborgen worden.

Meer weten over onze producten?

Bel of mail ons voor meer informatie, of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Contactformulier