Wegen was nog nooit zo eenvoudig.

AGRI-LOAD
 

Dit weegsysteem is geschikt voor gebruik en opbouw op onder andere volledig hydraulisch en mechanisch geveerde mestwagens, silagewagens, kippers, graanoverslagwagens en container carriers. Extra kosten als gevolg van onder- of overbelading, verkeersboetes en slijtage kunnen hiermee voorkomen worden.


Het Agri-Load weegsysteem kenmerkt zich door:

 • Weging door meting drukken in hydraulische as- en disselvering
 • Eenvoudig achteraf te monteren zonder aanpassing van het chassis
 • Eenvoudig in gebruik
 • Hoge nauwkeurigheid

 
Weegsysteem voor aanhangwagens

Het Agri-Load weegsysteem is een uniek weegsysteem voor diverse soorten aanhangwagens, zoals meststrooiers, silagewagens en kippers.
Bij mechanisch geveerde aanhangers worden speciale rekstroken op de assen en de dissel geplaatst. Met deze rekstroken wordt de verbuiging van het staal gemeten. Met dit signaal wordt het gewicht van het product in uw aanhanger berekend.
De wegingen worden een groot aantal keren achter elkaar gedaan. Uit een serie wegingen worden extreme uitschieters verwijderd en een gemiddelde berekend. Door deze methode kan ook bij minder ideale omstandigheden een nauwkeurige weging worden verkregen.
De continue uitlezing geeft het actuele gewicht van de lading weer. Om overbelading te voorkomen, geeft het weegsysteem een waarschuwing bij het vooraf ingestelde maximale laadgewicht.
In het weegsysteem kunnen klant- en product informatie worden ingevoerd. Zodra er een weging wordt opgeslagen, wordt deze gekoppeld aan de ingevoerde klant- en product gegevens. Via een SD kaart is het mogelijk om alle gegevens naar uw eigen pc over te zetten en te bewerken. Tevens biedt het weegsysteem de mogelijkheid om met een printer direct een weegbon af te drukken.

Specificaties:

 • nauwkeurigheid: 1-2% van maximum lading;
 • verkrijgbaar als kit;
 • eenvoudig in het gebruik en montage;
 • te monteren op nieuwe en bestaande aanhangwagens;
 • gegevens opslag via SD kaart;
 • printer aan te sluiten;
 • invoer product-, klant-, en perceelgegevens.

 
Weegsysteem voor mechanische vering

Weegsysteem voor hydraulisch geveerde aanhangers.

Naast het weegsysteem voor mechanisch geveerde aanhangwagens is er nu ook een systeem leverbaar voor hydraulisch geveerde aanhangwagens. Bij dit systeem worden speciale druksensoren in het hydraulisch systeem geplaatst. Aan de hand van de druk in het systeem wordt het gewicht van het product in uw aanhangwagen berekend. Ook dit systeem is als kit verkrijgbaar en heeft een naukeurigheid van ca. 2% van de totale maximum lading.
 

Meer weten over onze producten?

Bel of mail ons voor meer informatie, of neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Heeft u vragen?